Kelan koulumatkatuetun lipun hankinta Kajaanin joukkoliikenteeseen tai Matkahuoltoon

Hei,

Kelan koulumatkatukea haetaan OmaKelassa sähköisesti. Tuen hakemista varten tarvitset henkilökohtaisen mobiilivarmenteen tai pankkitunnukset. Lisätietoa Kelan koulumatkatuesta löytyy Kelan Internet-sivuilta: https://www.kela.fi/koulumatkatuki

Kajaanin joukkoliikenne, Waltti

Kelan hyväksyttyä hakemuksesi, tieto oikeudesta koulumatkatukeen siirtyy sähköisesti Kajaanin joukkoliikenteen lippuja myyvään verkkokauppaan: kauppa.waltti.fi

Sinulla tulee olla tai sinun tulee ensin tilata tyhjä matkakortti. Matkakorttia ja Kelan tukemaa bussilippua ei voi hankkia verkkokaupasta samalla kertaa. Kelan tukemaa lippua varten tarvitset erillisen matkakortin, jolle ei ole ladattuna muita bussilippuja. Tyhjä kortti tilataan Waltti-verkkokaupasta, jonka jälkeen se lähetään sinulle kotiin kirjekuoressa n. kahden viikon kuluessa tilauksesta. Tämän jälkeen voit hankkia Kelan tukeman bussilipun.

Ohjeet kortin ja lipun hankkimiseen löytyvät Kajaanin joukkoliikenteen Internet-sivuilta:

https://www.kajaaninjoukkoliikenne.fi/ohjeita-ja-tietoja/koulumatkatuki/

Lähde: Kajaanin joukkoliikenne 4.7.2023, https://www.kajaaninjoukkoliikenne.fi/ohjeita-ja-tietoja/koulumatkatuki/ ja Kajaanin joukkoliikenteen Facebook.

Matkahuollon liikenne, Reitit ja liput -sovelluksessa

Toisen asteen opiskelijoiden koulumatkatuettujen Matkahuollon liikenteen lippujen ostaminen tapahtuu jatkossa Reitit ja Liput -sovelluksessa.

Kun olet tehnyt koulumatkatukihakemuksen OmaKelassa, niin voit vahvasti tunnistautumalla ostaa koulumatkatuetun lipun suoraan sovelluksesta. Lataa Reitit ja Liput -sovellus ja tunnistaudu vahvalla tunnistautumisella sovellukseen, jonka jälkeen sinulle tulee näkyviin myönnetyt koulumatkatuetut liput. Opiskelija käyttää lippua Reitit ja Liput- sovelluksessa.

Ohjeita ja lisätietoja Matkahuollon Internet-sivuilta: https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/koulumatkatuetut-liput

Lähde: Matkahuolto 4.7.2023, https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/koulumatkatukilippu

Matkahuolto ja Waltti

Matkahuollon matkustajan tulee hankkia myös Waltti-kortti, mikäli aikoo matkustaa myös Kajaanin joukkoliikenteessä Waltilla.

Lähde: Matkahuollon virkailijan sähköposti 12.7.2023